Albyco klantenservice
Heeft u hulp nodig bij uw keuze of heeft u een vraag, neem dan contact op met onze klantenservice. Albyco is op werkdagen tussen 8:45 en 17:15 bereikbaar via verschillende kanalen.
Telefoon
Neem direct contact op
Veelgestelde vragen
Vragen over uw bestelling
-
Klachtenprocedure
Heeft u onverhoopt een klacht over onze producten of dienstverlening? Neemt u dan contact met ons op via bovenstaande contactgegevens. Wij kunnen uw klacht dan in behandeling nemen en onze uiterste best doen om deze naar tevredenheid voor u op te lossen. Zodra wij een klacht hebben ontvangen, ontvangt u van ons per e-mail een ontvangstbevestiging. Vervolgens sturen wij u zo spoedig mogelijk, meestal binnen 24 uur, een inhoudelijke reactie. U kunt uw klacht kenbaar maken via sales@albyco.com o.v.v. van het onderwerp ‘Klacht’. -
Retourneren
Retourzendingen kunnen door ons worden geaccepteerd na telefonisch akkoord met onze klantenservice. Bel hiervoor 0162-486 286. -
Retourneren Elektrische Apparaten
Albyco biedt de mogelijkheid om uw ‘oude of gebruikte’ elektrische of elektronische afwerkmachines in te leveren na de aflevering van nieuwe apparatuur. We bieden daarvoor de mogelijkheid de machines binnen redelijke termijn na verkoop op te halen. U kunt hiervoor een bezoekafspraak plannen via onze klantenservice, telefoonnummer 0162-486286 of via e-mail sales@albyco.com. Uiteraard kunt u uw apparaten ook zelf aanbieden via de gemeentelijke afvalstraat.
FAQ Inbinden
-
Hoe bind ik in met wire-draadbindruggen
Inbinden met wire draadbindruggen lijkt misschien wat ingewikkeld, met onderstaand stappenplan maakt u de mooiste boekjes met uw inbindmachine.- Stoot de te binden stapel papier recht en pons dit in delen met de ponsmachine. Dit ponsen gebeurt door het recht in de ponssleuf te steken. Haal de hendel over of druk op de knop of voetpedaal om te ponsen.
- Herhaal dit tot de hele stapel geponst is.
- Leg het onderste vel of achterkaft bovenop de stapel.
- Voer de juiste wire draadbindrug, met de juiste maat, in de geponste gaatjes. Dunne boekjes gaan eenvoudig, door de wire te ritsen door de gaatjes heen. Dikke boekwerken kunnen makkelijk van wire voorzien worden door de stapel papier langs de rand van een tafel te leggen en dan met de hand de wire door de gaatjes te steken. De meeste wire inbindmachines zijn voorzien van een soort kam op de wire draadbindrug in te hangen om op die wijze het papier, na het ponsen, in de draadbindrug te hangen.
- Op de sluitinrichting staat een maatindeling overeenkomend met de gebruikte maat draadbindrug, om de minimale sluitdikte in te stellen. Stel dit nauwkeurig in. Om de draadrug te sluiten steken we het boekwerk met de open draadbindrug tegen de achterkant in het sluitdeel van de machine. Duw voorzichtig de sluiter dicht, tgerwijl we het boekwerk vasthouden. De wire draadbindrug is correct gesloten als de uiteinden van de draadkam elkaar net niet raken en de ring mooi rond is.
- Draai de bovenop gelegde pagina terug naar achteren en uw document is klaar. De sluiting zit fraai weggewerkt in de binnenzijde van uw document. Een fraai gebonden boekwerk is het resultaat!
-
Welke bindwijze past het best bij mijn opdrachten?
We zetten eerst de mogelijkheden op een rijtje:- Ponsbinden met wire draadbindruggen of plastic bindringen
- Lijmbinden, veelal thermisch, soms koud
- Ringbandmappen, klemruggen, snelhechters
1a. Inbinden met wire draadbindruggen
Documentbinden met wire draadbindruggen (wire’o) is een techniek waarbij een stalen bindrug een ijzersterke binding vormt. Door de strakke, fijne afwerking vormt dit een stijlvol en professioneel gebonden document. Met de standaard 3:1 wire kan tot 120 vel worden ingebonden, met de 2:1 van 120 tot 240 vel. Sterke punten: + IJzersterke binding + Vellen kunnen 360 graden doordraaien + Vellen toevoegen/verwijderen (met nieuwe bindrug) + Ook geschikt voor afwijkende papierformaten Minder: – Vraagt een beetje fingerspitzengefühl voor een mooi resultaat1b. Inbinden met plastic bindringen
Documentbinden met plastic bindringen is een werkwijze waarbij een 21-rings plastic bindring door de geponste gaten van het papier worden gestoken. de plastic bindring is t.o.v. bijvoorbeeld wire’o wat dominanter zichtbaar. Sterke punten: + Grote bindcapaciteit, tot 490 vel + Relatief snel inbinden + Vellen toevoegen/verwijderen (met dezelfde bindrug) + Vrij voordelig Minder: – Uitstraling2. Lijmbinden / thermisch binden
Het binden met lijm is een techniek waarbij het belangrijk is te bepalen welke materialen gelijmd moeten worden. Standaard kopieerpapier kan in principe met alle papier-lijmsoorten verlijmd worden. Echter, tegenwoordig worden steeds vaker gestreken soorten, met een glad oppervlak, gebruikt. Deze moderne, harde soorten zijn wat lastiger te lijmen omdat de lijm hier moeilijk of niet in wil trekken. Speciaal voor deze papiersoorten zijn nieuwe lijmsoorten ontwikkeld.Thermische lijm:
Hier onderscheiden we een tweetal systemen, stripbinden en perfectbinding. Stripbinden, bv. met een Powis-bindsysteem, is uiterst gebruiksvriendelijk. Het resultaat is uiterst professioneel en kent vele toepassingen. De bijbehorende strippen zijn leverbaar in maar liefst 17 kleuren. Sterke punten Powis-stripbinden: + Professioneel resultaat + Eenvoudige en snelle bediening + Grote bindcapaciteit, tot 350 vel + Vellen toevoegen/verwijderen + Veel toepassingen, o.m. hard- en softcover, fotoboeken Minder: – Opwarmtijd machine, plm. 3 min. Perfectbinding is het inbinden van een boekblok in een softcover. Het resultaat is bijvoorbeeld een paperback-boek. Albyco levert twee typen thermische inbindmachines voor dit systeem. De handmatige systemen van Fastbind en de automatische oplossingen van Duplo. Beide merken voeren machines voor de standaard hotmelt en voor PUR. PUR heeft een veel grotere hechtkracht en is daarmee goed inzetbaar voor de lastige papiersoorten. Sterke punten Perfectbinding: + Snel + Voordelige verbruiksmaterialen + Luxe uitstraling Minder: – Relatief grote investering – Geen vellen toevoegen/verwijderen – Enige voorbereidingstijd nodig m.b.t. opmaak cover
FAQ Lamineren
-
Schoonmaken van lamineerwalsen
De lamineerrollen van een lamineerapparaat vragen enig onderhoud. Albyco biedt een oplossing voor doelmatig onderhoud van uw waardevolle lamineersysteem: Gummifit -
Veel lijmafzetting op de lamineerwalsen
Veel lijmafzetting op de lamineer/drukrollen van de hoezenlaminator kan een aantal oorzaken hebben:- Te hoge lamineertemperatuur
- Te lage doorvoersnelheid
- Te hoge persdruk-afstelling van de machine
- Inferieure kwaliteit lamineerhoezen. Albyco levert uitsluitend premiumkwaliteit lamineermaterialen. Op de markt zijn ook goedkope partijen leverbaar met een te dun deel (duurdere) folie en te dik deel (goedkope) lijm. Samen lijkt dit composiet aan eisen van foliedikte te voldoen. Echter tijdens het verhitten en samenopersen wordt er veel lijm uit het composiet geperst, met vervuiling van het lamineerapparaat tot gevolg. Albyco levert dus uitsluitend topkwaliteit lamineerhoezen met de ideale verhouding (50/50) tussen de PET en EVA-lijm.
-
Golvend lamineerresultaat, blaasjes
Golvende lamineerhoezen na het lamineren, of met blaasjes, worden veroorzaakt door een veel te hoge lamineertemperatuur of te lage transportsnelheid. De lamineerfolie heeft een smeltpunt rond de 150 °C. Als de PET-folie te heet wordt trekt het krom. Als ook de lijm gaat koken, door de hoge temperatuur, ontstaan er blaasjes in de folie. Oplossing is eenvoudig: Kies een lagere temperatuur of verhoog de snelheid. Standaard lamineerhoezen van Albyco lamineren het best op temperaturen van 90 °C tot 105 °C, afhankelijk van de hoesdikte. -
Witte puntjes of lichte vlakken na het lamineren
Lichte puntjes of lichte vlakken worden veroorzaakt door een te lage lamineertemperatuur of een te hoge transportsnelheid, waardoor de lijm niet volled is gesmolten en niet volledig met de oppervlakte-structuur van het papier is verlijmt. Standaard lamineerhoezen van Albyco lamineren het best op temperaturen van 90 °C tot 105 °C, afhankelijk van de hoesdikte.
Veilig online betalen
Betaalmethoden
Hoe kan ik betalen?
Albyco maakt gebruik van Mollie, een overkoepelend betalingssyteem voor iDeal, Mastercard, VISA, Maestro, Bancontact / Mister Cash en GiroPay. Met Mollie kunt u veilig en snel een betaling uitvoeren in uw eigen taal.
Albyco biedt een breed scala aan betaalmogelijkheden om het gebruiksgemak van de webwinkel te verhogen. Bij Albyco kunt u betalen met de volgende betaalmethoden tijdens de bestelprocedure van onze webwinkel.
iDeal
Vooruitbetalingen via uw eigen bank met iDeal. Met iDeal kunt u veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen in een vertrouwde omgeving, met de specifieke beveiligingsmethoden van uw eigen bank. Als internetbankierder kunt u direct gebruik maken van iDeal, zonder dat u zich daarvoor hoeft aan te melden. iDeal werkt alleen voor klanten met een Nederlandse bankrekening.
PayPal
Met PayPal kan iedereen met een e-mailadres snel, veilig en internationaal online betalingen verzenden en ontvangen via creditcard of bankrekening. PayPal-leden kunnen met PayPal snel en eenvoudig aankopen doen op www.albyco.com
België
De online betaalmethodes die voor onze klanten uit België beschikbaar zijn: Belfius, KBC/CBC en ING Homepay.
Duitsland
Voor onze Duitse klanten is tevens Giropay en Sofort Banking mogelijk. Deze tonen veel overeenkomsten met het Nederlandse iDeal en is mogelijk bij de meeste Duitse banken waaronder Sparkasse en Postbank.
Sofort Banking kan in 13 Europese landen worden gebruikt.
Bankoverschrijving
Heeft u geen bankrekening die geschikt is voor iDeal of PayPal, dan kunt u ook via een bankoverschrijving betalen. Maak het totaalbedrag van uw factuur over op de bankrekening van Albyco, onder vermelding van het ordernummer. Zodra uw betaling binnen is, nemen wij uw order in behandeling.